Lidl letar butikslägen över hela Sverige

Foto MostPhotos
Lidl Sverige vill fortsätta växa på sikt och gör nu ett utspel genom att förklara sig söka butikslägen på 90 platser runtom i Sverige.

I ett uppmärksammat inlägg på Lidl Sveriges Linkedin-sida efterlyser butikskedjan över 90 platser för att etablera nya butiker. Det handlar både om storstadsregionerna och om mindre platser runt om i Sverige.

– Hittills har vi alltid strävat efter att äga våra fastigheter men för att hitta nya stadsnära etableringar behöver vi på sikt vara mer flexibla när vi öppnar nya Lidl-butiker. Det kan handla om att hyra en fastighet eller att bygga tillsammans med fler aktörer, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör hos Lidl Sverige.

– Vår nya butik i Borås som ska stå färdig 2024 är ett lysande exempel på vår flexibilitet, där vi tillsammans med Borås kommuns parkerings AB bygger ett parkeringshus ovanpå en Lidl-butik. Vårt mål är att öka tillgängligheten ytterligare för svenska hushåll att handla på Lidl, tillägger Carl Bader.

Lidl har i dag 205 butiker i Sverige, från Trelleborg i söder till Boden i norr, men det långsiktiga målet är totalt 300 affärer runt om i landet.

De första butikerna öppnade i september 2003, vilket innebär att Lidl i år firar 20 år i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil