Lidl letar butikslägen över hela Sverige

Foto MostPhotos
Lidl Sverige vill fortsätta växa på sikt och gör nu ett utspel genom att förklara sig söka butikslägen på 90 platser runtom i Sverige.

I ett uppmärksammat inlägg på Lidl Sveriges Linkedin-sida efterlyser butikskedjan över 90 platser för att etablera nya butiker. Det handlar både om storstadsregionerna och om mindre platser runt om i Sverige.

– Hittills har vi alltid strävat efter att äga våra fastigheter men för att hitta nya stadsnära etableringar behöver vi på sikt vara mer flexibla när vi öppnar nya Lidl-butiker. Det kan handla om att hyra en fastighet eller att bygga tillsammans med fler aktörer, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör hos Lidl Sverige.

– Vår nya butik i Borås som ska stå färdig 2024 är ett lysande exempel på vår flexibilitet, där vi tillsammans med Borås kommuns parkerings AB bygger ett parkeringshus ovanpå en Lidl-butik. Vårt mål är att öka tillgängligheten ytterligare för svenska hushåll att handla på Lidl, tillägger Carl Bader.

Lidl har i dag 205 butiker i Sverige, från Trelleborg i söder till Boden i norr, men det långsiktiga målet är totalt 300 affärer runt om i landet.

De första butikerna öppnade i september 2003, vilket innebär att Lidl i år firar 20 år i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil