Lyckad hälsosatsning för Coop-medlemmar

Anton Nyman, chef för partnerprogram hos Coop | Foto Pressbild/Mostphotos
Närmare 18 000 Coop-medlemmar har varit med i den hälsoutmaning Coop och Perform IQ Life inbjöd till under hösten.

– Vi har fått in otroligt många positiva kommentarer om hur den gjort skillnad i deras liv. Nu kör vi en vända till i januari, säger Anton Nyman, chef för partnerprogram hos Coop Sverige.

Tre promenader i veckan, under fyra veckor. Låter det som en utmaning att anta? Det tyckte 18 000 av Coops medlemmar när frågan gick ut under sensommaren.
Fram till 1 oktober kunde medlemmarna ansluta sig kostnadsfritt, och den 31 oktober stängde utmaningen.

Alla som var med genomförde en hälsokoll dag 1 samt den sista dagen av utmaningen, där man ombedes besvara 13 frågor om bland annat puls, hälsa vilket i sin tur genererade ett värde för smärta, kost, sömn, målmedvetenhet, stress och rörelse.

Deltagarna uppskattar att deras hälsa förbättrades under perioden, från ett totalbetyg innan utmaningen på 52,4/100 till 59,48/100 efter avslutad utmaning, en ökning med 13,5%.

– Det känns inspirerande och viktigt att medlemskapet kan leverera nytta för såväl plånbok som hälsa, poängterar Anton Nyman.

I samtliga parametrar som mäts ökade betyget i den självskattning som medlemmarna gjorde, från tre procent (Målmedvetenhet) upp till 21 procent (Träning).
Även sömn och stress såg starka positiva förändringar för deltagarna.

Under januari månad kommer en ny chans för Coops medlemmar att anta Hälsoutmaningen och de 23 moment som den innefattar.
Anmälningslänk kommer skickas ut från Coop och utmaningen pågår mellan 28 december 2023 till 31 januari 2024.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil