Malmö slutar handla
av Kronfågel – igen

Foto MostPhotos
Malmö stad slutar köpa in produkter från Kronfågel efter ett nytt avslöjande från en av företagets leverantörer. Malmö pausade tidigare inköpen.

Malmö stad slutar köpa in produkter från Kronfågel efter Aftonbladets avslöjande om sjuka och lidande djur på en av kycklingföretagets gårdar, skriver Aftonbladet.

Redan förra året pausade Malmö iköpen från Kronfågel efter ett avslöjande i ”200 sekunder2 om att kycklingar skållas levande på slakteriet och att kycklingar får sina huvuden, halsar och vingar klämda under transporterna, skriver tidningen.

– De hade precis kommit till rätta med sina förelägganden och då öppnade vi upp igen. Men det var en kort period. Nu är de bortplockade igen, säger Annica Axelsson, upphandlare och ansvarig för livsmedel på Malmö stad, till aftonbladet.se.Enligt Axelsson kräver Malmö stad nu besked av Kronfågel om hur de ska lösa problemen kring djurhanteringen.
Malmö stad kommer inte att köpa in någon kyckling från företaget förrän det är utrett.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil