Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Foto MostPhotos
Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

I somras kom lagen om tobaksfria produkter med ett krav på ”särskild måttfullhet” när produkterna ska marknadsföras.
I sammanfattning ska marknadsföringen inte vara påträngande, uppsökande eller uppmana till bruk av tobaksfria nikotinprodukter.

I en granskning Konsumentverket gjort under hösten hittades man ändå flera exempel på tydliga överträdelser av lagen, skriver Dagens juridik.
Det ska handla om överträdelser när det gäller presentation av bilder, filmer, ljud och ljus, text eller påståenden om produkterna.

Konsumentverket menar även att marknadsföringen i sociala medier i ett flertal fall varit sådan att den riskerar att attrahera en yngre målgrupp, enligt Dagens juridik.

– Vi förutsätter nu att berörda bolag ser över sin marknadsföring så att den är förenlig med gällande rätt. Om vi upptäcker att det inte har skett några förbättringar kan det leda till enskilda tillsynsärenden, säger Konsumentverkets jurist Astrid Hjertaker till tidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil