Metsä satsar och bygger ut i Mariestad

Foto Pressbild
Metsä Group satsar mot en fossilfri framtid och investerar för att modernisera och bygga ut Metsä Tissues bruk i Mariestad.

Metsä Group har, genom sitt affärsområde för mjukpapper Metsä Tissue, tagit beslut om att investera i världsledande miljöprestanda inom mjukpappersproduktion genom att modernisera och bygga ut Metsä Tissues mjukpappersbruk i Mariestad, skriver företaget i en pressrelease. 

Investeringen kommer att öka tillgången på lokalt producerade, hållbara mjukpappersprodukter på den skandinaviska marknaden, där för närvarande ungefär 40 procent av det mjukpapper som används importeras, påpekar man. 

Värdet på investeringen uppgår till 4,2 miljarder kronor (370 MEUR) och är en av de största inom mjukpappersbranschen i Europa. 
Det är också Metsä Tissues största investering någonsin. 

Byggarbetena börjar under våren 2023, och det uppgraderade bruket planeras kunna tas i drift under andra halvan av 2025.

– Mjukpapperstillverkning är en lokal verksamhet, och det är inte hållbart att transportera mjukpappersprodukter långa sträckor. Dessa produkter för dagliga behov måste vara tillgängliga i alla lägen, och hållbar lokal produktion bidrar till att trygga tillgången på marknaden, säger Esa Kaikkonen som är vd för Metsä Tissue. 

– Denna investering tillgodoser just det – tillgång till hållbart, lokalt producerat mjukpapper inom en region som för närvarande är en av de största importörerna av färdiga mjukpappersvaror i Europa. Vi är stolta över att utveckla denna verksamhet till att bli ännu mer hållbar och lokal för att tillverka vad vi anser är de bästa mjukpapperen i världen, tillgängliga för konsumenterna i alla lägen, tillägger Kaikkonen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil