Metsä Tissues får bygga ut i Mariestad

Foto Pressbild
Metsä Tissues har nu fått sitt miljötillstånd beviljat och kan därmed ta nästa steg i planen på att bygga ut Katrinefors bruk i Mariestad.

Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt har nu beviljat miljötillstånd för modernisering och expandering av Katrinefors bruk som ägs av Metsä Tissue.
Nästa steg i processen är att förbereda Metsä Groups slutgiltiga investeringsbeslut, ett beslut som kan komma under nästa halvår.

Det tillstånd man nu har fått gör att man kan bygga ut den årliga produktionskapaciteten från 75 000 ton till 145 000 ton färskfiberbaserat mjukpapper.
Vid en sådan utbyggnad kommer man att behöva anställa ytterligare 50-100 personer vid bruket.

– Vi är glada över att ha fått detta positiva beslut från Mark- och miljödomstolen. Nu är nästa steg att förbereda själva investeringsbeslutet”, säger Esa Paavolainen, projektdirektör vid Katrinefors bruk.

Katrinefors bruk i Mariestad är ett av Metsä Tissues åtta pappersbruk och en del av Metsä Group. 
Här tillverkas mjukpappersmärken som Lambi, Serla och Katrin och bruket blev en del av Metsä Tissue 1989.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil