Metsä Tissues får bygga ut i Mariestad

Foto Pressbild
Metsä Tissues har nu fått sitt miljötillstånd beviljat och kan därmed ta nästa steg i planen på att bygga ut Katrinefors bruk i Mariestad.

Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt har nu beviljat miljötillstånd för modernisering och expandering av Katrinefors bruk som ägs av Metsä Tissue.
Nästa steg i processen är att förbereda Metsä Groups slutgiltiga investeringsbeslut, ett beslut som kan komma under nästa halvår.

Det tillstånd man nu har fått gör att man kan bygga ut den årliga produktionskapaciteten från 75 000 ton till 145 000 ton färskfiberbaserat mjukpapper.
Vid en sådan utbyggnad kommer man att behöva anställa ytterligare 50-100 personer vid bruket.

– Vi är glada över att ha fått detta positiva beslut från Mark- och miljödomstolen. Nu är nästa steg att förbereda själva investeringsbeslutet”, säger Esa Paavolainen, projektdirektör vid Katrinefors bruk.

Katrinefors bruk i Mariestad är ett av Metsä Tissues åtta pappersbruk och en del av Metsä Group. 
Här tillverkas mjukpappersmärken som Lambi, Serla och Katrin och bruket blev en del av Metsä Tissue 1989.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil