Mjau igång för hemlösa katter

Foto MostPhotos
För sjunde året är det dags för Hemlösa katters vecka, där kattmatsproducenten Mjau tagit initiativet och är starkt engagerat.

Vecka 43, den vecka som börjar med 23 oktober, är det dags för Hemlösa katters veka.
Det är sjunde året i rad och initiativtagaren, kattmatstillverkaren Mjau, vill via satsningen uppmärksamma landets mer än 100 000 hemlösa katter.

I år är 42 katthem med och engagerade i satsningen via 47 insamlingslådor i sina lokala butiker.
Under veckan placerar katthemmen ut en insamlingslåda i sin lokala matbutik. Butiksbesökare kan då enkelt göra skillnad genom att köpa kattmat i affären och donera den i lådan.

Veckan är efterlängtad, inte minst bland katthemmen, då de flesta av dem drivs av ideella krafter och är helt beroende av gåvor och donationer – något som varit extra svårt i inflationstider.

– Utgifterna för katthemmen är många – veterinärvård, kastrering, ID-märkning, lokalhyra, mat och administration av kattadoptioner är bara några exempel på saker som kostar. Det ekonomiska läget har gjort att många katthem har det tufft just nu, så vi hoppas att årets Hemlösa katters vecka kommer att göra stor skillnad för dem, säger Lisa Müller, marknadschef för Mjau.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil