MSC Partner vid Nordic Seafood Summit

Foto Pressbild
MSC stoltserar som partner för årets Nordic Seafood Summit i Göteborg den 24-25 januari. Besök MSC:s foodtruck tillsammans med Fisky Business och delta i havsfrämjande samtal.

MSC (Marine Stewardship Council) är hedrad att vara partner vid årets Nordic Seafood Summit, som äger rum den 24-25 januari i Göteborg. Evenemanget fungerar som en central mötesplats för aktörer inom sjömatens värdekedja, samlar fiskare, odlare, grossister, restauranger, beslutsfattare och myndigheter.

Som en internationell icke-vinstdrivande organisation strävar MSC mot att skapa ett levande hav med fisk för nuvarande och kommande generationer. MSC har etablerat ett miljömärknings- och certifieringsprogram som främjar en hållbar marknad för fisk och skaldjur. Produkter som bär MSC:s miljömärke garanterar att fisken eller skaldjuret härstammar från ett fiske som certifierats av oberoende granskning enligt MSC:s vetenskapligt baserade miljöstandard för hållbart fiske. Full spårbarhet från hållbart fiske till konsumenten säkerställs.

Besök MSC:s foodtruck under Nordic Seafood Summit och engagera dig i samtal om havets framtid. Anmäl dig till evenemanget via den bifogade länken och bli en del av den globala rörelsen för hållbart fiske.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil