Netonnet och Komplett nordisk e-handelsjätte

I sammanslagningarnas tid går nu även Komplett och Netonnet ihop och säger sig därigenom kunna göra samma sak men bli ”dubbelt så starka”.

Komplett, med dotterbolaget Webhallen, och Netonnet går nu ihop till ett bolag och beräknas därmed kunna spara in genom synergier på ”minst 200 miljoner kr”.
Komplett, Webhallen och Netonnet ska dock marknadsföras som om de vore tre fristående varumärken.

– Vi ser tydliga synergier mellan Netonnet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som i dag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, vd för Netonnet i en kommentar.

Formellt är det Komplett group som köper alla aktier i Netonnet för 3,706 miljarder kr med förutsättningen att såväl Kompletts bolagsstämma som konkurrensmyndigheterna i Sverige och Norge godkänner den minskade konkurrens som sammanslagningen innebär.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil