Norska Posten testar paketrobot

Detta är inte roboten som kommer att köra posten..... | Foto MostPhotos
Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

Den självkörande roboten ska hämta beställningsvaror från restauranger på Aker brygge i Oslo och sedan frakta varorna till Postens terminal.
Leveransen till slutkund sker sedan med bud.

— Tillsammans med våra samarbetspartner vill vi se och lära oss om möjliga framtida användningsområden för den här typen av självkörande teknologi, som både kan bidra till enklare logistik och mindre stök i stadsbilden, kommenterar Kenneth Tjønndal Pettersen, presschef hos Posten Norge, i en pressrelease.

Paketroboten har en lastkapacitet på 80 kilo och hastigheten vid färd på Aker Brygge är begränsad till max 6 km/h.
— Normalt hämtas sådana här varor upp av bud, men logistiken med budbilar på Aker Brygge är krävande både med tanke på parkering och inte minst tiden det tar. Därför ville vi genomföra det här projektet i en miljö där många rör sig och för att se hur roboten hanterar hinder som plötsligt kan uppstå i en levande stadsmiljö, säger Kenneth Tjønndal Pettersen. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil