Norska Posten testar paketrobot

Detta är inte roboten som kommer att köra posten..... | Foto MostPhotos
Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

Den självkörande roboten ska hämta beställningsvaror från restauranger på Aker brygge i Oslo och sedan frakta varorna till Postens terminal.
Leveransen till slutkund sker sedan med bud.

— Tillsammans med våra samarbetspartner vill vi se och lära oss om möjliga framtida användningsområden för den här typen av självkörande teknologi, som både kan bidra till enklare logistik och mindre stök i stadsbilden, kommenterar Kenneth Tjønndal Pettersen, presschef hos Posten Norge, i en pressrelease.

Paketroboten har en lastkapacitet på 80 kilo och hastigheten vid färd på Aker Brygge är begränsad till max 6 km/h.
— Normalt hämtas sådana här varor upp av bud, men logistiken med budbilar på Aker Brygge är krävande både med tanke på parkering och inte minst tiden det tar. Därför ville vi genomföra det här projektet i en miljö där många rör sig och för att se hur roboten hanterar hinder som plötsligt kan uppstå i en levande stadsmiljö, säger Kenneth Tjønndal Pettersen. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil