Ny märkning av vin hos Systembolaget

Foto Pressbild
Från slutet av 2023 ska alla Systembolagets viner vara märkta med en exakt innehållsförteckning som visar alla ingredienser i vinet.

I slutet av året kommer Systembolagets kunder mötas av en ny syn i vinhyllorna. Då ska nämligen alla viner vara märkta med en innehållsförteckning som visar exakt vad dryckerna innehåller.

I år blir det krav på att vin ska ha innehållsförteckning något obligatoriskt enligt en EU-förordning, rapporterar sr.se.
Innehållsförteckningen ska omfatta såväl innehåll som näringsfakta.

Sr.se hävdar att det funnits en oro hos flera vinproducenter att den nya regeln ska göra att kunder väljer bort deras viner, vilket Systembolaget förnekar.

”Systembolaget ser positivt på den nya regeln. Vår uppfattning är att även producenter och leverantörer ser positivt på detta genom att det blir mer transparens och tydlighet kring innehållet”, skriver Systembolagets presskontakt i ett mejl till Nyheter24.

De nya reglerna gäller från 8 december i år och då ska vinerna hos Systembolaget ha den nya innehållsförteckningen.
Viner framställda före detta datum omfattas inte av kravet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil