Ny opinionschef klar för Svensk handel

Martin Kits har fått jobb som chef för avdelningen Näringspolitik och opinionsbildning hos Svensk handel och börjar nya arbetet 1 oktober.

För att ytterligare stärka Svensk handels påverkansarbete har Martin Kits anställts som ny chef för avdelningen Näringspolitik och opinionsbildning, skriver organisationen i en pressrelease. 
Han har varit stabschef hos Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och kommer närmast från byrån Nordic Public Affairs, där han även varit anlitad som tillförordnad kommunikationschef för Svensk handel.

– Jag ser verkligen fram emot att få bidra till att stärka Svensk Handels opinionsbildande arbete. Handeln är en spännande bransch i ständig förändring. Att handelns företag får rätt förutsättningar att konkurrera är oerhört viktigt, inte minst för att värna de många jobb och stora skatteintäkter som handelns företag skapar, säger Martin Kits.För att förstärka opinionsarbetet gör Svensk handel en förändring där näringspolitik och kommunikation slås ihop och bildar den nya avdelningen Näringspolitik och opinionsbildning. 

Svensk handels vd Sofia Larsen är glad att Martin Kits, som börjar sitt nya jobb 1 oktober, anställts för att leda den nya avdelningen.
– Detta är en strategiskt viktig rekrytering för att vässa Svensk Handels långsiktiga påverkansarbete och säkra att handelns frågor hamnar högt på den politiska dagordningen. Martins gedigna erfarenhet av politik, näringsliv och kommunikation kommer att bli väldigt värdefulla för Svensk handel. Dessutom känner Martin verksamheten väl, säger Sofia Larsen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil