Ny Visby-butik ska rädda bin och planet

Foto MostPhotos
Filmmakarna Jacqueline och Saša Holst har startat en hållbarhetsbutik på Adelsgatan i Visby, bland annat för att rädda våra pollinatörer, bina.

Att rädda pollinatörerna och att bidra till att säkra planeten, var utgångspunkten när filmmakarna Jacqueline och Saša Holst öppnade sin hållbarhetsbutik på Adelsgatan i Visby.

Paret har drivit filmföretaget Rumblewood i Visby sedan 2016 och producerat långfilmer och reklam, på senare tid framförallt produktion för myndigheter, kommuner och regioner.
Nu har man förverkligat en annan dröm man burit länge. 

Man utnyttjar filmbolagets lokaler på Adelsgatan till en ny butik med ambitionen att ha öppet året runt.
– Vi har velat öppna en butik med accessoarer, kläder och inredning. På resor har vi inspirerats mycket av vad andra butiker gör inom hållbarhet och utbud, och hur upplevelsen blir när kunden kommer in, med dofter, ljud och annat, säger Jacqueline Holst till helagotland.se.

”Bees and things” heter butiken där bina och deras livsviktiga arbete står i centrum.
Tio procent av butikens intäkter tillfaller dessutom Naturskyddsföreningens kampanj ”Operation: Rädda bina”.

I butiken finns allt från gotländsk honung, ljus och dukar av bivax till väskor gjorda helt av papper och anteckningsböcker tillverkade av elefantbajs.
– Vi kan inte säga att vi är en 100 procent hållbar butik i vårt utbud idag, men vi strävar mot att bli det. Hittar vi inte ekologiska produkter letar vi efter social hållbarhet istället. Som ett te där jättemycket pengar går till teodlaren, eller en produkt som monteras ihop av personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Saša till helagotland.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil