Ny Visby-butik ska rädda bin och planet

Foto MostPhotos
Filmmakarna Jacqueline och Saša Holst har startat en hållbarhetsbutik på Adelsgatan i Visby, bland annat för att rädda våra pollinatörer, bina.

Att rädda pollinatörerna och att bidra till att säkra planeten, var utgångspunkten när filmmakarna Jacqueline och Saša Holst öppnade sin hållbarhetsbutik på Adelsgatan i Visby.

Paret har drivit filmföretaget Rumblewood i Visby sedan 2016 och producerat långfilmer och reklam, på senare tid framförallt produktion för myndigheter, kommuner och regioner.
Nu har man förverkligat en annan dröm man burit länge. 

Man utnyttjar filmbolagets lokaler på Adelsgatan till en ny butik med ambitionen att ha öppet året runt.
– Vi har velat öppna en butik med accessoarer, kläder och inredning. På resor har vi inspirerats mycket av vad andra butiker gör inom hållbarhet och utbud, och hur upplevelsen blir när kunden kommer in, med dofter, ljud och annat, säger Jacqueline Holst till helagotland.se.

”Bees and things” heter butiken där bina och deras livsviktiga arbete står i centrum.
Tio procent av butikens intäkter tillfaller dessutom Naturskyddsföreningens kampanj ”Operation: Rädda bina”.

I butiken finns allt från gotländsk honung, ljus och dukar av bivax till väskor gjorda helt av papper och anteckningsböcker tillverkade av elefantbajs.
– Vi kan inte säga att vi är en 100 procent hållbar butik i vårt utbud idag, men vi strävar mot att bli det. Hittar vi inte ekologiska produkter letar vi efter social hållbarhet istället. Som ett te där jättemycket pengar går till teodlaren, eller en produkt som monteras ihop av personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Saša till helagotland.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil