Nya klimatsmarta pallar för Coop frukt och grönt

Så ser Coops nya klimatsmarta pallar ut, lättare och mer klimatsmarta. Foto: Pressbild Coop
Coops samtliga butiker får från mitten av april frukt och grönt levererat i nya hållbara, klimatsmarta pallar, levererade av Everfresh.

Everfresh satsar klimatsmart och byter träpall mot SRS returpallar för sina varutransporter till och från Coop. Från mitten av april får landets samtliga Coopbutiker sin frukt och grönt levererad på de hållbara och cirkulära pallarna, skriver Coop i en pressrelease.
Varje månad levererar Everfresh cirka 55 000 pallar med frukt och grönt till Coops 800 butiker i hela landet. 

Bytet från träpall till returpallar generar en årlig besparing på cirka 50 ton CO2e.
– Klimatfrågan är en av vår tids allra viktigaste utmaningar. För oss är det en självklarhet att göra allt vi kan för att bidra till en mer hållbar matkonsumtion. Att byta till mer klimatsmarta pallar är därför en naturlig del av vår strategi, säger Everfreshs projektledare Dragisa Jovanovic.

För chaufförerna innebär hanteringen av SRS pallar också en bättre arbetsmiljö och även en förenklad hantering. 
Träpallar klasskvalificeras i olika kvalitéer som ofta leder till tidsödande diskussioner, vilket nu helt elimineras.”Det är mycket positivt att Everfresh går över till att använda pallar som kan återanvändas och gå in i ett cirkulärt system. Förutom att användningen av den här pallen minskar klimatpåverkan, medför id-märkningen på pallarna tidigare och mer korrekt dataöverföring som förbättrar transportplanering, säger Coop Sveriges transportchef Peter Rosendahl. 
– Med pallarna blir även arbetsmiljön mer hälsosam för chaufförer, terminalarbetare och butiksmedarbetare eftersom SRS pallar inte avger damm och träflis, tillägger Rosendahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil