Snart kan gränshandeln mot Norge vara igång

Snart kan gränshandeln mot Norge vara igång
Foto: Mostphotos
Lagom till sommar och semester kommer beskedet att gränshandeln mot Norge kan komma igång igen, antagligen inom de närmaste veckorna.

Lagom till sommar och semester kommer beskedet att gränshandeln mot Norge kan komma igång igen, antagligen inom de närmaste veckorna.

Vid en presskonferens onsdag eftermiddag lämnade den norska regeringen beskedet att norrmän snart kan få resa till Sverige utan flera dagar i karantän vid hemkomsten.
Dock förklarade statsminister Erna Solberg att två tendenser måste fortsätta för att det ska kunna ske.

– Det ena är smittrycket i Sverige, där är det på bättringsvägen. Det andra är hur långt vi har kommit i vaccineringen i Norge och hur många som är fått skyddet, sade Erna Solberg till NRK.
– Alla dessa saker kommer att vara inom räckhåll om en månad eller två.

Det innebär med en positiv utveckling att detta kan ske redan under juni i den bästa av världar, vilket förstås upplevs positivt av gränshandlarna i Värmland.
– Det är mer spännande att se mot en ljus horisont än att kämpa med besparingar, säger Claes Sjöholm, centrumchef för Charlottenbergs shoppingcenter, till nwt.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil