Snart kan gränshandeln mot Norge vara igång

Snart kan gränshandeln mot Norge vara igång
Foto: Mostphotos
Lagom till sommar och semester kommer beskedet att gränshandeln mot Norge kan komma igång igen, antagligen inom de närmaste veckorna.

Lagom till sommar och semester kommer beskedet att gränshandeln mot Norge kan komma igång igen, antagligen inom de närmaste veckorna.

Vid en presskonferens onsdag eftermiddag lämnade den norska regeringen beskedet att norrmän snart kan få resa till Sverige utan flera dagar i karantän vid hemkomsten.
Dock förklarade statsminister Erna Solberg att två tendenser måste fortsätta för att det ska kunna ske.

– Det ena är smittrycket i Sverige, där är det på bättringsvägen. Det andra är hur långt vi har kommit i vaccineringen i Norge och hur många som är fått skyddet, sade Erna Solberg till NRK.
– Alla dessa saker kommer att vara inom räckhåll om en månad eller två.

Det innebär med en positiv utveckling att detta kan ske redan under juni i den bästa av världar, vilket förstås upplevs positivt av gränshandlarna i Värmland.
– Det är mer spännande att se mot en ljus horisont än att kämpa med besparingar, säger Claes Sjöholm, centrumchef för Charlottenbergs shoppingcenter, till nwt.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil