Nytt samarbete kring returförpackningar

Foto Pressbild
Ännu ett samarbete drar igång när Pac tillsammans med &Retreat satsar på take away-förpackningar som kan återanvändas.

Pac och &Retreat ingår ett strategiskt samarbete. Tillsammans kan man nu erbjuda restauranger och kaféer återanvändbara take away-förpackningar.

Rent praktiskt sker det via &Retreat-appen där man skannar en QR-kod.

– Vi anser att &Repeats retursystem för flergångsförpackningar är ledande bland de lösningar som finns på dagens marknad. Genom samarbetet önskar vi hjälpa våra kunder att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt möta lagkraven som ställs mot branschen, säger Mats Nyström, vd för Pac, i en kommentar.

Satsningen sker med anledning av den nya lag som träder i kraft i början av 2024.

Den slår fat att alla restauranger som serverar 150 take away-måltider eller mer per dag, måste erbjuda en möjlighet att få sin hämtmat i en flergångsförpackning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil