Ökad vinst och sälj för Apoteket

Pressbild: Rasmus Nerman, vd, Apoteket
Apoteket redovisar en ökad vinst och en ökad omsättning när man nu redovisar andra kvartalet 2022 för den gemensamt ägda apotekskedjan.

Apotekskedjan Apoteket redovisar en vinst före skatt på 138 miljoner kr för andra kvartalet i år. Det är något mer än andra kvartalet i fjol då vinsten var 123 miljoner kr.

Samtidigt kan Apoteket redovisa en ökad nettoomsättning.
Andra kvartalet i år omsatte kedjan 5 348 miljoner kr mot 4 979 motsvarande kvartal i fjol.

– Det är glädjande att presentera ett kvartal karaktäriserat av god utveckling. En framgångsfaktor är utan tvekan våra medarbetare och kunder vars insatser och förtroende gör Apoteket möjligt. Till er vill jag rikta ett stort tack. Det är genom er som vi fortsätter att vara Sveriges ledande apoteksaktör, säger Rasmus Nerman, vd för Apoteket.

Ett rekord som redovisas är att under andra kvartalet valde 34 000 kunder att lämna in gamla och oanvända läkemedel i samband med kampanjen den stora läkemedelsinsamlingen.– Under drygt 50 år har Apotekets kunder kunnat lämnat in sina överblivna läkemedel för säker och miljövänlig hantering. Genom att uppmana till förändrade beteenden ser vi till att skadliga substanser hanteras på ett säkert sätt och inte kommer ut i naturen – en oerhört viktig del av vårt hållbarhetsarbete, avslutar Rasmus Nerman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil