OLW och Felix samverkar för Skåne

Arkivbild Mostphotos
Den 22 maj är Biologiska mångfaldens dag, och OLW och Felix firar genom att delta i projektet Hela Sverige Blommar. Genom att så blomsterremsor tillsammans med sina kontraktsodlare i Skåne, strävar de efter att stödja pollinerande insekter och främja den biologiska mångfalden.

Den biologiska mångfalden är under hot världen över, med negativa konsekvenser för både ekosystem och mänskligheten. I Skåne tar Orkla Confectionery & Snacks Sverige, ägare av OLW, och Orkla Foods Sverige, ägare av Felix, initiativ till att förbättra situationen genom att delta i projektet Hela Sverige Blommar. Detta projekt, som drivs av Hushållningssällskapet, syftar till att öka antalet blommande fältkanter som kan stödja pollinerande insekter.

Betydelsen av biologisk mångfald
Den 22 maj uppmärksammar FN Biologiska mångfaldens dag, en dag som instiftades 1993 för att öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Minskande biologisk mångfald hotar ekosystem genom föroreningar, bekämpningsmedel, skogsavverkning, utfiskning och klimatförändringar. Projektet Hela Sverige Blommar syftar till att bekämpa dessa hot genom att skapa blomstrande miljöer som gynnar pollinerande insekter.

Sara Malmström, hållbarhets- och kvalitetschef på Orkla Confectionery & Snacks, betonar vikten av projektet: ”Vi odlar nästan all potatis till våra chips i Skåne. Ett livskraftigt jordbruk, många pollinatörer och en stor artrikedom är en förutsättning för hela mänskligheten, och därmed också för oss som lokalproducerande snackstillverkare.”

Samarbete för naturens bästa
OLW och Felix har gått samman med sina kontraktsodlare för att så blommor under april och maj. Dessa blommande fältkanter lockar pollinerande insekter som bin, fjärilar och humlor, vilket är avgörande för pollineringen av både vilda växter och grödor som potatis. Projektet administreras av Hushållningssällskapet i Skåne, medan Orkla finansierar fröerna och lantbrukarna avsätter mark och sår fröerna.

Eric Hemmingsson, Junior Brand Manager på Orkla Foods Sverige, uttrycker sin entusiasm: ”Vi är så glada över att få vara med och bidra till Hushållningssällskapets viktiga arbete. Tillsammans med våra odlare så är vi de första som märker av hur skört vårt ekosystem är. Utöver den direkta påverkan som det här projektet har för att främja den biologiska mångfalden, så bidrar de vackra och blommande dikeskanterna också till landskapets skönhet.”

Framtidens Hållbara Jordbruk
Genom att delta i Hela Sverige Blommar, visar OLW och Felix sitt engagemang för hållbarhet och biologisk mångfald. Detta initiativ bidrar inte bara till att stödja pollinerande insekter utan förbättrar även landskapets estetiska värde. Projektet är ett exempel på hur företag kan ta ansvar för miljön och bidra till en hållbar framtid.

Slutord
Engagemanget från OLW och Felix i Hela Sverige Blommar markerar ett viktigt steg mot att bevara och förbättra den biologiska mångfalden i Skåne. Genom att skapa blomstrande miljöer för pollinerande insekter, stödjer de inte bara ekologiska processer utan också ett hållbart jordbruk och vackra landskap för framtida generationer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil