Överträffar ägg i proteininnehåll

Arkivbild Mostphotos
Nötter är en utmärkt källa till både fiber och protein, vilket bidrar till att hålla dig mätt längre genom att stabilisera blodsockernivåerna och ge långvarig energi. Överraskande nog finns det nötter som innehåller mer protein än ett ägg, som vanligtvis anses vara en av de bästa proteinkällorna med sina 6 gram protein.

Här är tre nötter som överträffar äggens proteininnehåll, enligt Eatingwell.com.

Jordnötter: Proteinkungen bland nötter
Jordnötter står ut med sina 7 gram protein per 30 gram och är därmed de mest proteinrika bland nötterna. Trots att de tekniskt sett är en baljväxt, konsumeras de som nötter tack vare deras höga näringsvärde och goda smak. Utöver protein innehåller jordnötter hälsosamma fetter och viktiga vitaminer och mineraler, vilket gör dem till ett utmärkt tillskott i din kost.

Mandlar: Hjärtvänligt och proteinrikt
Med 6 gram protein per 30 gram är mandlar en annan favorit. Dessa nötter är rika på fiber och antioxidanter, vilket bidrar till en bättre hjärthälsa. Mandlar ger mer än 10% av ditt dagliga fiberbehov per portion, vilket främjar god matsmältning och allmän hälsa. Deras mångsidighet gör dem perfekta i allt från smoothies till sallader.

Pistagenötter: Näringsrika och fulla av protein
Pistagenötter, med sina 6 gram protein per 30 gram (utan skal), är kända för sitt breda spektrum av näringsämnen. Dessa nötter är rika på kalium, vitamin B6 och mangan, som alla bidrar till reglering av blodtryck, immunförsvar och benhälsa. Studier visar att regelbunden konsumtion av pistagenötter kan förbättra tarmfloran genom att öka mängden fördelaktiga bakterier. Dessa nötter är inte bara hälsosamma utan också lätt att integrera i kosten som snacks eller i matlagning.

Andra värdefulla nötter att överväga
Förutom de nämnda nötterna finns det andra sorter som också bidrar med betydande mängder protein. Cashewnötter, valnötter, hasselnötter och paranötter innehåller cirka 4 gram protein per 30 gram och erbjuder dessutom hälsosamma fetter och viktiga mineraler som stödjer olika kroppsfunktioner.

Att inkludera en mängd olika nötter i din kost kan ge dig en mängd hälsofördelar, från förbättrad hjärthälsa till bättre matsmältning. Även om vissa nötter har lika mycket eller mer protein än ett ägg, är det viktigt att komma ihåg att de också innehåller fler kalorier. Genom att förstå nötternas näringsprofil kan du göra informerade val som passar din hälsosamma och balanserade kost.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil