Påskfirandet kan bli en fara för djuren

Påskfirandet kan innebära risker för våra sällskapsdjur, påpekar Royal Canin. Foto: Pressbild

Påskfirandet kan bli en fara för sällskapsdjuren och direkt farligt, varnar Royal Canin som nu tipsar om vad vi alla kan göra för att minska riskerna.


Under påsken njuter många av påskmat, godis och vårblommor, men firandet kan vara farligt för våra sällskapsdjur. I värsta fall kan de bli förgiftade, skriver Royal Canin i en pressrelease.
Royal Canins veterinär tipsar där om vad vi ska vara uppmärksamma på när det gäller påsken med våra hundar och katter.

En studie bland svenska hussar och mattar, som utförts av undersökningsföretaget Bryter på uppdrag av Royal Canin, visar att det är vanligt att vilja ge sina fyrbenta vänner något extra gott vid speciella tillfällen. Påsken är inget undantag.

– Påskmat är generellt mycket fet och innehåller höga halter salt som kan leda till mag- och tarmproblem. Många av de maträtter vi människor äter innehåller lök vilket är skadligt för hundar och katter, säger Royal Canins veterinär Karin Eliasson. – Det finns så många andra sätt att visa kärlek och omtanke på än via mat och godis – framför allt genom ditt sällskap. Här ger påskledigheten tid för extra lek med din katt eller härliga långpromenader med din hund, tillägger Karin Eliasson som menar att om man vill ge något extra bör det vara något med ett lågt energiinnehåll.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil