Protos ska satsa på fossilfria transporter

Protos vd Thomas Östlund | Foto Pressbild
Protos svarar på den sänkta reduktionsplikten och minskar sin klimatpåverkan på eget initiativ. ”Vi är mycket nöjda”.qdw

Protos är bland de första att ansluta sig till Carbonloop, en ny tjänst från Energifabriken, som ska hjälpa företag att minska sin klimatpåverkan från transporter.

Livsmedelsföretaget Protos, ligger ofta långt fram i utveckling och innovation i hela näringskedjan. Att minska sin klimatpåverkan och hjälpa konsumenter äta både gott och hållbart förblir företagets fokus.
– Vi är mycket nöjda med att från och med den 1 januari ha helt fossilfria transporter. Det kommer ha stor effekt på vårt hållbarhetsarbete, säger Protos vd Thomas Östlund.

Protos har arbetat hårt och gjort stora investeringar för att minska utsläppen i den egna produktionen. Enligt nytt beslut kommer nästa stora steg, att minimera utsläppen från alla transporter, redan nu. Från 1 januari 2024 kommer företagets transporter inte använda några fossila drivmedel.

– Majoriteten av våra egna transporter drivs idag av förnybart bränsle men när vi använder externa transportörer är det inte alltid möjligt att anlita åkerier som ställt om. Det här har varit ett huvudbry för oss, men med Carbonloop får vi möjligheten att bidra till omställningen även med dessa transporter, förklarar Thomas Östlund.

Reduktionsplikten sänks drastiskt efter årsskiftet och Sverige kommer öka koldioxidutsläppen som följd.
De svenska företag som satt ambitiösa klimatmål får då svårare att nå dem.

Därför lanseras Carbonloop, som knyter samman transportörer som strävar efter att ställa om till fossilfria bränslen med företag som har betalningsvilja för förnybara drivmedel. En stor fördel med Carbonloop är att systemet är helt transparent och verifierbart. Företaget får all information om tankningar som görs med det förnybara drivmedlet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil