Prototyper för framtidens matsystem

Gruppbild | Fotograf Johan Gunséus
Polarbröd och innovationsnätverket MTF Labs har offentliggjort resultaten av deras initiativ, Framtidsreceptet, som syftar till att hitta hållbara lösningar för framtidens mat. Totalt har över 120 lösningar från olika länder skickats in på årets hållbarhetsutmaning "En mer hållbar måltid".

Fem innovativa prototyper har valts ut och presenterades nyligen i Stockholm. Prototyperna visades upp på ett evenemang med företag, investerare och organisationer med fokus på framtidens mat närvarande. Evenemanget bjöd även in innovatörerna bakom idéerna att presentera sina lösningar.

Karin Bodin, koncern-vd för Polarbrödsgruppen, uttryckte sin fascination över de olika perspektiv som skapat nya idéer och betonade syftet med Framtidsreceptet: att inspirera och hitta sätt att samarbeta för ett regenerativt matsystem.

Andrew Dubber, Director för MTF Labs, lyfte fram det intensiva samarbetet med innovatörerna och deras engagemang under utvecklingen av prototyperna. Han uttryckte förhoppningen att fler ska inspireras av dessa innovationer och ta nästa steg mot ett hållbart matsystem.

Under våren har de utvalda idéerna utvecklats till prototyper i nära samarbete med innovatörerna. Detta partnerskap har lett till en kreativ och inspirerande utvecklingsprocess, där varje idé har potential att bidra till ett mer hållbart och regenerativt matsystem.

Initiativet Framtidsreceptet syftar till att förena olika perspektiv och skapa innovativa lösningar som bidrar till ett hållbart framtida matsystem. Genom att presentera dessa prototyper hoppas Polarbröd och MTF Labs att fler aktörer inom matindustrin ska uppmärksamma och implementera hållbara innovationer.

De Fem Prototyperna
1. Office Farms
2. A Flavourful Journey
3. Ocean in a Box
4. ReJar
5. The Local Food Swap

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil