Prototyperna för framtidens matsystem

Foto Pressbild
Polarbröd och det globala innovationsnätverket MTF Labs har visat upp de banbrytande resultaten från den första omgången av Framtidsreceptet. Med över 120 lösningar inskickade från olika länder på årets hållbarhetsutmaning "En mer hållbar måltid" har fem idéer valts ut som inspirerande exempel på framtidens regenerativa matsystem.

De fem prototyperna som presenterades på Polarbröds och MTF Labs evenemang i Stockholm förra veckan är: Office Farms, A Flavourful Journey, Ocean in a Box, ReJar och The Local Food Swap. Evenemanget lockade företag, investerare och organisationer med intresse för framtidens mat, samt personerna bakom de innovativa idéerna.

”Det är första gången vi samarbetar med innovatörer för att ta fram lösningar på framtidens matsystem. Det är så fascinerande hur olika perspektiv skapar nya idéer. Syftet med Framtidsreceptet är att vi ska låta oss inspireras och hitta sätt att jobba ihop för ett mer regenerativt matsystem,” säger Karin Bodin, Polarbrödsgruppens koncern-vd.

Under våren har de utvalda idéerna utvecklats till skarpa prototyper tillsammans med sina skapare. På evenemanget presenterades samtliga prototyper och de engagerade innovatörerna bjöds upp på scen för att dela sina visioner.

”Under hela våren har vi haft ett tight samarbete med personerna bakom idéerna när vi har tagit fram dessa prototyper. De har alla visat upp ett otroligt engagemang. Och vi hoppas nu att fler ska få upp ögonen för dessa innovationer och känna sig inspirerade att ta nästa steg mot ett mer hållbart matsystem,” säger Andrew Dubber, Director för MTF Labs.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil