”Rekonditionerat” är Elgigantens nya giv

Niclas Eriksson, vd på Elgiganten | Foto Aksel Örn Ekblom
Rekonditionerad elektronik är Elgigantens nya giv. Det ska på sikt stå för en tiondel av försäljningen, enligt bolagets vd. Även övriga branschen satsar hårt.

Begagnat, second hand eller som uttrycket lyder här; ”rekonditionerad elektronik” är stekhett bland branschens företag.
Där finns renodlade företag som Refurbed men även kedjor som Kjell & Company och Teknikmagasinet har gett sig in i nischen.

Nu satsar även Elgiganten rejält där, skriver ehandel.se.
Till att börja med genom att satsa på att sälja begagnade Iphones i 14 varianter där mobilerna kontrollerats, rensas från data och reparerats vid behov.

– Vi vill göra elektronik tillgänglig för fler, särskilt när många hushåll har en mer ansträngd ekonomi. Begagnade produkter får en ny start och säljs till ett rimligt pris, samtidigt som kunderna får vara en del av en cirkulär modell, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i en kommentar.

På sikt ska Elgiganten bredda satsningen och målet man deklarerat är att år 2028 ska 10 procent av försäljningen komma ur begagnade produkter och cirkulära tjänster.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil