Så sprider sig gröna burgarna över Sverige

Gröna burgare växer över Sverige... Inte burgaren på bilden.. | Foto MostPhoros
Max Burgers meddelar att försäljningen av så kallade gröna burgare nästan niodubblats på sex år och nu står för nära en femtedel av försäljningen.

Restaurangkedjan Max Burgers släpper för första gången försäljnings- och klimatsiffror i rapporten Gröna burgarkartan som visar var i landet som trenden att äta gröna burgare vuxit sig starkast. 

Rapporten visar att försäljningen av de gröna burgarna nästan niodubblats på sex år och att de nu står för nära en femtedel av försäljningen. 
Platser som Medborgarplatsen i Stockholm, Åre i Jämtlandsfjällen, Lund och Trollhättan tillhör dem som sticker ut i statistiken. 

Inte oväntat är det storstäderna som leder utvecklingen där stadsdelar som Medborgarplatsen i Stockholm och Partille utanför Göteborg sticker ut. 
Men även på mindre orter som Åre och städer som Kalmar, Lund, Nyköping, Mjölby och Uddevalla äts det mer gröna burgare än i resten av landet, medan Trollhättan är staden där man äter de mest klimatsnåla burgarna. Av rapporten som bygger på 2020 års försäljningssiffror från drygt 50 miljoner gäster på 143 restauranger i Sverige, Norge och Polen framgår det att de gröna måltiderna, dvs måltider som är helt växtbaserade eller lakto-ovo vegetariska stod för 18,23 procent av den totala försäljningsvolymen. 
Det kan jämföras med 2,06 procent år 2014, vilket innebär en ökning med hela 16,17 procentenheter på bara sex år. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil