Så stora blev bonusarna

Klas Balkow & Nina Jönsson | Kollage av Pressbilder
Axfoods avgående vd Klas Balkow tilldelas för andra året i rad en nästan maximal bonus på 4,8 miljoner kronor. Nina Jönsson toppade dock denna.

Klas totala ersättning för 2023 landade på nätta 24 miljoner kronor. Denna bonus grundar sig delvis på försäljningstillväxten, en faktor som gynnats av de stigande matpriserna under året, enligt TT.

Å andra sidan får Ica-gruppens vd Nina Jönsson en bonus på 6,85 miljoner kronor, motsvarande 81 procent av hennes grundlön och nära den maximala gränsen på 100 procent. Hennes totala ersättning för året uppgår till 18,5 miljoner kronor.

Beloppen för dessa bonusar kan väcka diskussion om rättvisan i chefsersättningar, särskilt med tanke på den ekonomiska osäkerhet och de utmaningar som många företag och individer möter till följd av pandemin och andra faktorer.

I en tid av lågkonjunktur och global osäkerhet är det kanske viktigt att överväga hur bonusar och ersättningar för högsta ledningen speglar företagens övergripande prestation och värderingar, samt deras förmåga att bidra till ekonomisk stabilitet och tillväxt på lång sikt. Men skall man verkligen bry sig? Lönerna måste ändå räknas som marknadsmässiga för denna storlek av bolag..

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil