Så vill svenskar sänka sin energiförbrukning

Foto MostPhotos
Rätt temperatur i kyl och frys. Utnyttja eftervärme i ugnen bättre. Vattenkokare istället för att förkoka vatten. Så vill svenskar spara el i köket.

Vi går på många sätt en tuff vinter till mötes med inflation och höga elpriser vilket gör att många ser över sin energiförbrukning i hemmet, skriver butikskedjan Elon. 
En stor del av hemmets energiförbrukning sker i köket och en ny undersökning visar att många svenskar är beredda till långtgående åtgärder för att sänka förbrukningen i sina köksutrymmen, hävdar man.

Elon har låtit Yougov göra en undersökning där 52 procent av de som svarat säger att de vill se till att det är rätt temperatur i kyl och frys och 45 procent svarat att de är beredda att stänga av spis och ugn innan maten är klar för att utnyttja eftervärmen.

Vidare säger 40 procent av de 1 007 som svarat att de planerar att använda vattenkokare för att förkoka vatten och 33 procent ska skrapa matrester från tallrikar istället för att skölja innan disk.

27 procent planerar även att använda den kallare årstiden för att kyla mat utomhus innan den fryses in. Dessutom är 33 procent av de svarande beredda att tända stearinljus istället för lampor för att lysa upp i vintermörkret. 
56 procent av de svarande har börjat titta mer på vitvarors energiförbrukning och 13 procent är beredda att köpa mer energisnåla vitvaror.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil