Säljer en fryspizza varannan sekund

Minna Björklund, tf chef för EVM hos Coop Sverige | Foto Pressbild
Den omättligt populära pizzan går varm året runt – i fryst format. Varannan sekund säljs en fryspizza hos Coop, meddelar man nu.

Medan det säljs färre av en del varor i sortimentet sedan inflationen trätt in med stark kraft, räntor gjort sig påminda och omvärlden minst sagt skakar om oss på veckobasis finns det en kategori som bokstavligen står pall, skriver Coop och hänvisar till den frysta pizzan.

Allt fler svenskar väljer att köpa fryspizza – och det som aldrig förr. Redan innan pandemin kunde trenden skönjas, påpekar man. 

När livet och promenaderna till pizzerian eller restaurangen på hörnet blev färre 2020-2021 fortsatte försäljningskurvan uppåt. 
Och nu när 2022 kan summeras och 2023 är här fortsätter samma mönster – fryspizza blir allt populärare att avnjuta till middag, lunch eller mellanmål.

På Coop återfinns mer än 60 olika varianter av fryspizza. Det, tillsammans med en utbredning av bostadsnära butiker, är några av anledningarna till att Coop har en större marknadsandel inom kategorin än vad företaget har i totalen jämfört med de andra livsmedelskedjorna, enligt ett pressmeddelande.– Det ska vara gott, bekvämt, snabbt och enkelt. Tre nyckelingredienser som har stor betydelse för fryspizzans framgång. Tillsammans med klassikern Billys är det Coops egen pizza i varianterna Mozzarella, Salami och Ost + skinka som det säljs mest av, säger Minna Björklund, tf chef för EVM hos Coop Sverige.

Fem pizzanyheter vecka 13 och 15 under varumärket Coop

American pizza kebab 464 g
American pizza cheese trio, 423 g
American pizza pepperoni, 435 g
Kebabpizza, stenugnsbakad, 370 g
Kyckling gyros pizza, stenugnsbakad, 360 g

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil