Senap till julmaten ett manligt krav

Foto MostPhotos
44 procent av de svarande i en ny undersökning säger att de inte kan tänka sig en jul utan senap. Bland männen är det en majoritet som kräver det.

Går du i tankar om att ersätta det traditionella julbordet med något mer modernt och innovativt? I så fall bör du låta senapen vara kvar, annars är risken att irritera någon stor.

Enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, uppger nämligen 44 procent att de inte skulle kunna tänka sig att fira en jul utan senap.

Sifo-undersökningen visar på en tydlig könsskillnad där varannan man (51 procent) bland de svarande  uppger detta, jämfört med 38 procent av kvinnorna.

Nu presenterar Apotek Hjärtat årets senap med smak av äpple.

– Årets smak med äpple ger en frisk och söt karaktär till vår grovkorniga senap. En senap som kommer bli en riktig smakhöjare till såväl julens klassiska rätter som till säsongens grytor eller korvgrillningen, säger Linda Senning, produktchef hos Apotek Hjärtat.

Julsenap har länge varit en uppskattad tradition. Här har vi samlat Apotek Hjärtats senapssmaker genom tiderna: timjan (2022), calvados (2021), ingefära (2020), ancho chili (2019), svartpeppar (2018) och apelsin (2017).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil