Skåne Stadsmission och Willys samarbetar

Foto Pressbild
Skåne Stadsmission och Willys går samman för att öppna en andra social matbutik i Skåne. Matmissionen, som är ett koncept för sociala livsmedelsbutiker, ger ekonomiskt utsatta människor möjlighet att handla mat till kraftigt reducerade priser.

Den nya butiken, belägen på Hästhagsvägen 1 i Helsingborg, kommer att öppna i början av sommaren. Konceptet bygger på att sälja varor och produkter som annars riskerar att bli svinn till människor som lever i ekonomisk utsatthet. Produkterna erbjuds till betydligt lägre priser än normalt, och mat och andra dagligvaror doneras till butiken.

Willys, som en del av sitt pågående partnerskapsavtal med Skåne Stadsmission, kommer att bidra med inredning, utrustning och personal som hjälper till med uppbyggnaden och färdigställandet av butiken. Dessutom kommer Willys att stötta driften av butiken genom kunskapsförmedling och olika utbildningar.

Thomas Evertsson, VD på Willys, betonar vikten av att minska matsvinnet och uttrycker stolthet över att kunna bidra till att mat som annars skulle slängas istället kommer till nytta där behovet är som störst. Alireza Mobasheri, områdeschef för sociala företag på Skåne Stadsmission, framhåller att butikerna inte är en lösning på matfattigdomen, men de minskar matsvinnet och ger människor i utsatthet möjlighet att handla till lägre priser.

Det nya samarbetet mellan Skåne Stadsmission och Willys visar hur företag kan arbeta tillsammans för att bekämpa matfattigdom och minska matsvinnet. Genom att stödja sociala livsmedelsbutiker som Matmissionen kan vi skapa en mer rättvis och hållbar framtid där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil