Skapar ny cirkulär plastförpackning

Foto Pressbild
Svensk plaståtervinning och Ica lanserar en ny, cirkulär plastförpackning som till 95 procent består av återvunnen plast.

Svensk plaståtervinning och Ica lanserar nu en ny cirkulär plastförpackning av 95 procent återvunnen plast från svenska hushåll: Skona tvättmedel. 
Plasten i förpackningen har samlats in av hushållen, sorterats ut av Svensk plaståtervinning och slutligen blivit en ny plastförpackning. 

Skona-flaskan är ett resultat av flera företags samarbete och vision att skapa cirkulära plastflöden i stor skala som minskar utsläppen, minimerar behovet av ny fossil plast, och bygger upp en marknad för återvunnen plastråvara, skriver företagen som också konstaterar att satsningen kommer före den EU-lagstiftning som väntas komma 2030.

Förbränningen av plast motsvarar 8 procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp, men effekterna av framställningen och produktionen av plasten leder till lika stora utsläpp. 
Klimatpåverkan börjar redan när oljan utvinns i andra länder, samt vid transport, raffinering och produktion av ny fossil plast.

— FN uppskattar att plastindustrin är den snabbast växande källan till industriella växthusgaser i världen och kan stå för 19 procent av den totala koldioxidbudgeten år 2040. Om vi ska kunna nyttja plastens många positiva egenskaper även i framtiden måste vi göra den cirkulär, menar Mattias Philipsson, vd för Svensk plaståtervinning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil