SM i tunnbrödsrulle 2023

Foto Pressbild
Den 19 augusti är det äntligen dags för den fjärde upplagan av SM i tunnbrödsrulle, där Sveriges mest utsökta och läckra tunnbrödsrullar kommer att koras. Med tre spännande kategorier: "Årets rulle", "Årets mest innovativa rulle" och "Årets bästa bilrulle".

Linköping har äran att vara värdstad för årets SM i tunnbrödsrulle, och 30 tävlande kommer att få chansen att kämpa om den åtråvärda titeln som svensk mästare i tunnbrödsrulle. Mästerskapet kommer att äga rum i samband med Östergötlands motorfestival, som hålls samma helg på Linköpings motorstadion.

Tävlingen, som först arrangerades år 2018 och sedan dess har genomförts i mindre skala på grund av pandemin, gör nu en nysatsning med bland annat sin nya huvudsponsor Circle K.

– Tävlingen har varit oerhört populär, trots att vi har varit tvungna att hålla tillbaka på grund av pandemin. I år ville vi göra en uppgradering, och att ha Circle K som delar vår passion för korv var en fullträff. Som en bonus kommer en av de vinnande rullarna att säljas på deras stationer framöver, vilket förhoppningsvis kommer att sprida intresset för tunnbrödsrullar till större delar av landet, säger Hasse Söderström, en av initiativtagarna till tävlingen.

SM i tunnbrödsrulle är ett evenemang som vänder sig till alla tunnbrödsrulle-entusiaster runt om i landet. Intresset för mästerskapet har varit stort genom åren, inte minst eftersom arrangörerna även är grundare till den oerhört populära Facebook-gruppen ”Tunnbrödsrullens vänner”, som i dag har över 27 000 medlemmar.

Huvudsponsor
Circle K har i år gått in som huvudsponsor för evenemanget och kommer även att sälja den rulle som vinner i kategorin ”Årets bästa bilrulle”.

– Tunnbrödsrullen är nästan en ikonisk produkt i vissa delar av Sverige, men vi vet att den är som mest populär i storstadsområdena. Om vi kan bidra till att sprida den här kulturen över hela landet är vi mer än glada att vara med på resan. SM i tunnbrödsrulle, som är ett fantastiskt roligt initiativ från sanna entusiaster, är precis en sådan möjlighet, säger Stefan Andréasson, Senior Category Manager Food på Circle K.

En jury bestående av professionella och särskilt kunniga tunnbrödsrulle-entusiaster kommer att utse en vinnare i varje kategori. Jurymedlemmarna kommer att presenteras vid ett senare tillfälle. För de tävlande är det en chans att visa upp sin skicklighet och kreativitet när de skapar sina tunnbrödsrullar med omsorgsfullt utvalda ingredienser. Med spänning ser vi fram emot att se vilka kulinariska mästerverk som kommer att presenteras och vilka smakupplevelser som väntar. SM i tunnbrödsrulle 2023 kommer att bli en hänförande fest för smaklökarna och en hyllning till denna älskade svenska maträtt. Så se till att anmäla dig till tävlingen om du har en tunnbrödsrulle som du tror är bäst i Sverige. Förbered dig på att njuta av en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga och vara en del av den spännande jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle. Vi ser fram emot en tävling fylld av smak, innovation och kulinarisk glädje när alla deltagare kommer till Linköping den 19 augusti.

Låt festligheterna börja och låt oss upptäcka vilken tunnbrödsrulle som kommer att krönas till mästare!

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil