Smakförstärkaren som är miljösmart

Kött från musslor används nu av Musselfeed i en ny innovation | Foto: Pressbild
Vad sägs om en miljösmart smakförstärkare som motverkar matsvinn? Så presenterar Musselfeed musselpulver, byggd på kött från blåmusslor.

Musselfeed torkar kött från blåmusslor som av estetiska skäl annars skulle ha kasserats. Resultatet blir ett klimatvänligt, svinnsmart, näringsrikt pulver fullt av smak – helt utan tillsatser, skriver företaget i en pressrelease.

Musslor är rika på bland annat, kalcium, järn, selen, zink och omega-3-fettsyror. Dessutom bidrar musselodlingar till minskad övergödning av haven eftersom de filtrerar växtplankton som annars bidrar till ett överskott av näringsämnen, menar Musselfeed.Företaget har tagit vara på dessa utgångspunkter i sin produkt Musselpulver, som nu blivit Ä-märkt.
– Musselpulvret är en ren produkt utan några som helst tillsatser. Det görs på 100 % MSC- och Krav-certifierad blåmussla från Bohuslän, som varsamt torkas till ett pulver, berättar Jessica Vacklid, vd för Musselfeed.

Pulvret tillverkas i företagets fabrik i Ellös på Orus, granne med de största musselodlingarna i Sverige, och packas sedan för hand.
– Glöm de tillsatsstinna buljongtärningarna och kryddblandningarna, här finns en smaksättare som är gjord på en enda råvara och utan några tillsatser. Att Ä-märka musselpulvret var därför självklart, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på Äkta vara som driver Ä-märkningen. 

– Musselpulver är fantastisk som smakförstärkare då det bidrar med naturlig sälta och mycket umami, som lyfter fram och fördjupar andra smaker och ger fyllighet till maträtter, säger Jessica Vacklid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil