[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Smakförstärkaren som är miljösmart

Kött från musslor används nu av Musselfeed i en ny innovation | Foto: Pressbild
Vad sägs om en miljösmart smakförstärkare som motverkar matsvinn? Så presenterar Musselfeed musselpulver, byggd på kött från blåmusslor.

Musselfeed torkar kött från blåmusslor som av estetiska skäl annars skulle ha kasserats. Resultatet blir ett klimatvänligt, svinnsmart, näringsrikt pulver fullt av smak – helt utan tillsatser, skriver företaget i en pressrelease.

Musslor är rika på bland annat, kalcium, järn, selen, zink och omega-3-fettsyror. Dessutom bidrar musselodlingar till minskad övergödning av haven eftersom de filtrerar växtplankton som annars bidrar till ett överskott av näringsämnen, menar Musselfeed.Företaget har tagit vara på dessa utgångspunkter i sin produkt Musselpulver, som nu blivit Ä-märkt.
– Musselpulvret är en ren produkt utan några som helst tillsatser. Det görs på 100 % MSC- och Krav-certifierad blåmussla från Bohuslän, som varsamt torkas till ett pulver, berättar Jessica Vacklid, vd för Musselfeed.

Pulvret tillverkas i företagets fabrik i Ellös på Orus, granne med de största musselodlingarna i Sverige, och packas sedan för hand.
– Glöm de tillsatsstinna buljongtärningarna och kryddblandningarna, här finns en smaksättare som är gjord på en enda råvara och utan några tillsatser. Att Ä-märka musselpulvret var därför självklart, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på Äkta vara som driver Ä-märkningen. 

– Musselpulver är fantastisk som smakförstärkare då det bidrar med naturlig sälta och mycket umami, som lyfter fram och fördjupar andra smaker och ger fyllighet till maträtter, säger Jessica Vacklid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil