Handlare kräver sänkt hyra

Handlarna i Välaköpcentrum kräver lägre hyra i Corona-tider. Foto : Pressbild
Krisen sprider sig snabbt hos många svenska handelsföretag i Corona-virusets spår. Nu kräver handlare i Helsingborg sänkt hyra för sina butiker.

Corona-viruset och farhågor för masspridning av viruset har snabbt skapat stora problelm för, bland annat, handel, hotell och restauranger, besöksnäring i övrigt.
Man befarar att ett långvarigt kristillstånd i Sverige kommer att leda till att många jobb försvinner och att många företag riskerar konkurs eller kraftiga neddragningar.

Från Väla, Skånes största köpcentrum, kommer nu ett larm från handlarna.
I köpcentrat utanför Helsingborg har kunderna i hög grad försvunnit när vi fått order om att undvika folksamlingar och socialt isolera oss.

Väla-handlarna är nu oroliga och begär hos fastighetsägaren att hyrorna för deras butikslokaler sänks för att de ska överleva.
Centrumchefen Niklas Blonér har tagit emot kraven och säger att man ska återkomma med besked om åtgärder ”inom några dagar”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil