”Stadskärnorna på väg tillbaka men långsamt”

Foto MostPhotos
Stadskärnorna i Sverige är på väg att återhämta sig efter pandemin men det sker i långsam takt och snabbt där man har ett varierat utbud i city.

Det är när HUI presenterar årets Cityindex som dessa slutsatser dras.
Pandemin påverkar fortfarande våra stadskärnor men återhämtningen rullar på i långsam takt – bäst när stadskärnorna har ett mer varierat utbud.

Rapporten Cityindex Sverige 2022, gjord av HUI på uppdrag av Fastighetsägarna, talar om en genomsnittlig tillväxt på cirka 10 procent i år jämfört med 2021.
Störst tillväxt har Stockholm som ensam står för hälften av storstadsregionernas tillväxt.

– Det går framåt men handeln i stadskärnorna är inte tillbaka ännu på samma nivåer som före pandemin, konstaterar Emma Hernell, vd på HUI utifrån rapporten som omfattar 107 svenska stadskärnor.

– Vi ser förändrade inköpsmönster med kunder som planerar sina inköpsrundor mer noggrant vilket ökat snittköpet. Det är intressant för det ställer nya krav på stadskärnornas kommunikation, påpekar Emma Hernell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil