”Starkaste julen någonsin online”

”Starkaste julen någonsin online”
Foto: Mostphotos

Coop konstaterar att den gångna julen var kedjans starkaste någonsin online. Även hos Willys vittnar man om en stark försäljning dessa helger.

Det är ehandel.se som stämt av med både dagligvarukedjor och detaljhandel kring hur försäljningen på nätet sett ut under de helger vi just passerat.
Svaret? Jo tack, försäljningen har gått alldeles förträffligt.

– Coop hade sitt starkaste jul och nyår någonsin online. Försäljningsmässigt slog vi 2020 som var ett mycket bra e-handelsår. Vi har vuxit starkare än marknaden nu i 21 månader i rad, och har arbetat hårt med kapacitetsutveckling, för både hämtalösningar och hemleverans, säger Fredrik Uhrbom, försäljnings- och marknadsdirektör hos Coop Sverige, till sajten och ser fler förklaringar;
– Vi har även mött upp kunders efterfrågan, både vad gäller lokalt sortiment och butiksproducerad mat som nu även finns i Coops e-handel, tillägger han.

När det gäller trender för onlinehandeln 2022 ser han tydliga linjer.
– Utöver tjänster där kunden ges möjlighet att skanna och handla med mobilen så ser vi stor utvecklingspotential inom områdena last mile, smarta e-handelslager och innovativa hämtalösningar. Man måste dock se till omniperspektivet och vara relevant för kunden oavsett var man möter dem, är Uhrbos sammanfattning hos ehandel.se inför det år som just börjat.

Även Johanna Eurén, kommunikationschef hos Willys, intygar att e-handelsförsäljningen varit stark under helgerna.
– Alltsedan pandemins utbrott har mat och dagligvaror online haft en mycket stark utveckling, och den har fortsatt även under 2021. Vi har utökat vår kapacitet för e-handel enormt under året, och har öppnat Willlys Hämta-stationer i mer än 20 nya butiker, så vi har kunnat möta upp efterfrågan mycket bättre, säger Eurén.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.