Stjärnkocken: ”Skippa traditionella julbordet”

Paul Svensson | Fotograf Magnus Fond/MostPhotos
Stjärnkocken Paul Svensson uppmanar svenskarna att skippa det traditionella julbordet, ta kontroll över matsvinn och ge bort matlådor.

Svenska hushåll räknar med att lägga 2 320 kr på julmat i år, men hela 16 procent av maten slängs efter firandet, till ett värde 370 kronor, hävdar tyska matkasseföretaget Hellofresh.

Den hållbarhetsprofilerade stjärnkocken Paul Svensson delar nu sina bästa råd för att hjälpa svenskarna att ta kontroll över matsvinnet och kostnaderna i jul, just hos Hellofresh.
Bland annat uppmanar han svenskarna att skippa julbordet och ge bort matlådor.

– Vi måste laga efter läge. Och läget nu är kritiskt både klimatmässigt och ekonomiskt. Det är därför dags att tänka över det traditionella julbordet. Det serveras otroligt stora mängder av onödig mat och i många fall maträtter som bara några få tycker om. Istället kan man lyxa till en julig trerättersmiddag och ändå sänka sina kostnader, säger Paul Svensson, stjärnkock och hållbarhetsförespråkare.

Läs mer om Paul Svenssons syn på julen i Butikstrender 10/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil