Stölderna i handeln fortsätter att öka

Foto MostPhotos
Trygghetsbarometern från Svensk handel visar att andelen butiker som drabbats av brott ökade under det tredje kvartalet.

Det är fortsatt negativa siffror när Svensk handel redovisar trygghetsbarometern för tredje kvartalet i år. Den visar hur andelen butiker som drabbats av brott fortsätter att öka.
 
Totalt uppger nästan varannan handlare att de blivit utsatta för brott under perioden. 
Nu krävs krafttag för att vända den dystra trenden, skriver Svensk handel.

Svensk handels säkerhetsindex, som sammanfattar butikernas brottsutsatthet, ökar med fem procentenheter jämfört med föregående kvartal och landar på 46 procent.– Trenden är lika oroväckande som den är tydlig – allt för många handlare utsätts på kontinuerlig basis för stölder, hot och bedrägeriförsök. Nu ser vi att stölderna återigen ökar och många handlare vittnar om att de ser över sina sortiment. Det går helt enkelt inte att ha kvar vissa varor i butik, säger Nina Jelver, tf säkerhetschef hos Svensk handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabou stoppas nu av svensk fotboll

Svenska fotbollförbundet väljer att stoppa samarbetet med Marabou sedan dess ägare Mondelez svartlistats av Ukraina för sin verksamhet i Ryssland.

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil