Stölderna i handeln fortsätter att öka

Foto MostPhotos
Trygghetsbarometern från Svensk handel visar att andelen butiker som drabbats av brott ökade under det tredje kvartalet.

Det är fortsatt negativa siffror när Svensk handel redovisar trygghetsbarometern för tredje kvartalet i år. Den visar hur andelen butiker som drabbats av brott fortsätter att öka.
 
Totalt uppger nästan varannan handlare att de blivit utsatta för brott under perioden. 
Nu krävs krafttag för att vända den dystra trenden, skriver Svensk handel.

Svensk handels säkerhetsindex, som sammanfattar butikernas brottsutsatthet, ökar med fem procentenheter jämfört med föregående kvartal och landar på 46 procent.– Trenden är lika oroväckande som den är tydlig – allt för många handlare utsätts på kontinuerlig basis för stölder, hot och bedrägeriförsök. Nu ser vi att stölderna återigen ökar och många handlare vittnar om att de ser över sina sortiment. Det går helt enkelt inte att ha kvar vissa varor i butik, säger Nina Jelver, tf säkerhetschef hos Svensk handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil