Stora Coop Sörböle bäst på att rädda mat

Foto MostPhotos
Stora Coop Sörböle är den butik som i år varit bäst på att rädda mat, enligt färsk statistik från Too good to go. Det handlar om 5 200 kassar.

29 september är internationella matsvinndagen och redan nu går den så kallade maträddar-appen Too good to go ut med statistik.
Hos denna app är det Stora Coop Sörböle som är den butik som under 2023 varit bäst på att rädda mat undan soptunnan.

”Stora Coop Sörböle har under 2023 sett till att hela 5 200 överraskningskassar med mat räddats från att hamna i soptunnan vilket motsvarar 13 000 kg CO2e som har undvikits från att släppas ut i onödan. Något som går att jämföras med 28 dagar i en varm dusch eller 2 300 987 smartphone-laddningar”, skriver Too good to go i en pressrelease.

Too good to go satsar starkt på dagligvaruhandeln och vill genom att utöka partnerskap med matvarubutiker skapa allt fler win-win-situationer för både konsumenter, branschen och klimatet såklart, inflikar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil