Studenter bjuds på frukost av Arla

Foto Pressbild
För tredje året åker Arlas foodtruck ut i Sverige och bjuder studenter på frukost. I år stannar man till i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala.

Unga som äter frukost har lättare för att koncentrera sig och mår bättre, det visar Arlas årliga frukostundersökning.
För att uppmuntra till bra frukostvanor åker Arlas foodtruck för tredje året i rad ut på campusturné i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala.

Arlas årliga Frukostbarometer, en undersökning om ungas frukostvanor, visar att både elever och lärare upplever att frukost bidrar med många positiva effekter, till exempel ökad koncentrationsförmåga och bättre humör. I undersökningen framkommer även att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost.

– Vi vet att många unga skippar att äta på morgonen. Det är synd. Frukost är en stund för njutning och ett sätt att samla energi för att orka hela dagen. På turnén vill vi dela den stunden med studenterna, och förhoppningsvis inspirera fler till bättre frukostrutiner som också kan gynna deras studieresultat, säger Fredrik Larm, eventansvarig hos Arla.

För att inspirera studenterna åker Arlas foodtruck ut på frukostturné för tredje året i rad. Den här gången är det campus i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala som får besök.

Utöver frukostserveringen kommer Arla att cykla runt på området och dela ut mellanmål. Totalt kommer 500 frukostar och 1000 mellanmålspåsar att delas ut varje dag.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil