Studenter bjuds på frukost av Arla

Foto Pressbild
För tredje året åker Arlas foodtruck ut i Sverige och bjuder studenter på frukost. I år stannar man till i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala.

Unga som äter frukost har lättare för att koncentrera sig och mår bättre, det visar Arlas årliga frukostundersökning.
För att uppmuntra till bra frukostvanor åker Arlas foodtruck för tredje året i rad ut på campusturné i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala.

Arlas årliga Frukostbarometer, en undersökning om ungas frukostvanor, visar att både elever och lärare upplever att frukost bidrar med många positiva effekter, till exempel ökad koncentrationsförmåga och bättre humör. I undersökningen framkommer även att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost.

– Vi vet att många unga skippar att äta på morgonen. Det är synd. Frukost är en stund för njutning och ett sätt att samla energi för att orka hela dagen. På turnén vill vi dela den stunden med studenterna, och förhoppningsvis inspirera fler till bättre frukostrutiner som också kan gynna deras studieresultat, säger Fredrik Larm, eventansvarig hos Arla.

För att inspirera studenterna åker Arlas foodtruck ut på frukostturné för tredje året i rad. Den här gången är det campus i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala som får besök.

Utöver frukostserveringen kommer Arla att cykla runt på området och dela ut mellanmål. Totalt kommer 500 frukostar och 1000 mellanmålspåsar att delas ut varje dag.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil