Svensk fågel firade 35 år med sommarfest

Det var i Ystad Svensk fågel firade 35 år och samtidigt visade upp sig | Foto: Pressbild
Svensk fågel firar 35 år i år och branschorganisationen tog tillfället i akt att visa upp sig i Ystad och samtidigt fira med en sommarfest.

Branschorganisationen för svensk kyckling och kalkon har sedan 80-talet arbetat med hållbarhetsfrågor, djurvälfärd och livsmedelssäkerhet.
De 35 år som gått så här långt firades stort ihop med alla medlemmar vid ett sommarmöte i Ystad.

På Ystad saltsjöbad samlades Svensk fågels medlemmar för en sommarfest med intressanta talare, utställningar, god mat och framför allt möjlighet att äntligen få träffa kollegor och få en härlig paus i vardagen.
Jenny Andersson, ordförande, och Maria Donis, vd, inledde med en historisk reflektion, prisutdelning och avtackning av avgående styrelseledamöter och kollegor i branschen.

– Vi har intervjuat allt från personer som har varit med sedan 1960-talet till måltidsforskare och experter på myndigheterna. Det är en viktig berättelse att ha med sig till dagens och kommande medlemmar, konstaterade Maria Donis. 
– Vi har ett generationsskifte i branschen och engagemanget och styrkan att tillsammans driva branschen framåt har varit en styrka i utvecklingen säger Maria Donis, vd för Svensk fågel.Stiftelsen Svenska kycklinguppfödare delade också ut stipendier till Sven och Elisabeth Secher (journalistik och medieproduktion inom branschpress), Ingrid Hanson (docent i veterinärmedicinsk bakteriologi, SLU) och Mikael Nilsson (primärplanerare på Atria).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil