Svenskarnas Jakten på Perfekt Tomatsoppa

Foto Skärmdump mutti.se
Mutti har satt igång en jakt på den ultimata tomatupplevelsen. En domarpanel, bestående av b.la kocken och TV-personligheten Tareq Taylor.

Hösten är här, och med den soppsäsongen. Tomatsoppa är en av Sveriges älskade höstklassiker, och den italienska tomattillverkaren Mutti har satt igång en jakt på den ultimata tomatupplevelsen. En domarpanel, bestående av kocken och TV-personligheten Tareq Taylor samt Muttis chefskock Carlo Casoni, har valt ut de fyra bästa sopporna. Men det är svenska folkets röster som kommer att avgöra vilken av de fyra finalbidragen som kommer att krönas som ”Tomatsoppsmästare 2023.”

Sopptävlingen startade den 15 september och har sedan dess tagit Sverige med storm. Juryn har noga granskat alla de fantastiska sopporna som svenska matälskare har bidragit med. Efter hård konkurrens valde de fyra bästa recepten, som nu är nominerade för slutomröstning.

Nu är det din tur att vara med och avgöra vilken soppa som ska vinna. Skaparen av den segrande soppen kommer att bli känd som Sveriges Tomatsoppsmästare 2023.

De fyra nominerade recepten finns på Muttis hemsida, där du också kan delta i omröstningen. [Länk till omröstningen](https://mutti-parma.com/se/masterskap-i-att-laga-tomatsoppa-rostning/)

De fyra nominerade recepten inkluderar spännande varianter som Arnes Tomat Surprise med saffran och Parmigiano, Wilmas vardagslyx med ugnsrostade grönsaker och smörfriterad salvia, Sebbes höstiga tomatsoppa med krutonger och cannelinibönor, samt Amandas ljuvliga tomatsoppa toppad med ricottacreme, krispig basilika och rostade pinjenötter.

Sveriges Tomatsoppsmästare 2023 kommer att tillkännages i början av november. Förutom äran kommer vinnaren också att få möjlighet att utforska Muttis hemstad Parma i Italien. Omröstningen pågår fram till den 31 oktober, och vinnaren kommer att utses baserat på en kombination av allmänhetens röster (50%) och juryns bedömning (50%).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil