Sveriges äldsta kafékedja i konkurs

Foto MostPhotos
Kafékedjan Le Croissant, Sverige äldsta rikstäckande, har begärt sig i konkurs men förhoppningar finns om att kunna driva verksamheten vidare.

Kafékedjan Le Croissant, grundad 1984, har varit franchisebaserad och växte under ett år fram till sommaren 2022 från 30 till 40 kaféer.
Sedan har det gått utför och när man för en tid sedan inledde ett försök till rekonstruktion fanns 27 kaféer kvar inom kedjan.

Rekonstruktionen misslyckades och nu har ägarna till bolaget Le Croissant i Sverige begärt bolaget i konkurs.
– På grund av rekonstruktionens upphörande blir det naturligt att vi måste ta det här beslutet för att kunna göra rätt för oss. Rekonstruktionen stoppades av att pengarna inte kom in så snabbt som de behövdes. Av olika anledningar drog dialogen med investerarna ut på tiden, säger David Mirzajani, vd för Le Croissant.

Han och ledningen anser att det är det tuffare ekonomiska klimatet som lett till att expansionsplanen gått på pumpen.
– Vi har haft en tydlig plan de senaste tre åren och då har vi haft flera intressenter. Men på grund av världsläget med corona och kriget har investeringsklimatet förändrats. Vi behöver tänka om och tänka annorlunda nu, säger David Mirzajani.

– Innan var det mycket kvantitet och att försöka ta marknadsandelar. Nu handlar det om kvalité och säkerställa att det finns färre enheter som är lönsamma. Det måste vara svarta siffror på sista raden för att det ska vara intressant för investerare att kliva in, avslutar han.

Trots konkursen finns förhoppningar om att kedjan ska kunna drivas vidare och enligt företagets ledning pågår diskussioner med i första hand två investerare som är intresserade att driva kedjan vidare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil