Tar krafttag i sitt hållbarhetsarbete

HR- och hållbarhetsdirektör Linnéa Borgström | Foto Pressbild
Efter ett framgångsrikt år med ökad omsättning och stark återhämtning från pandemin fokuserar Reitan Convenience Sverige (RCS) på att intensifiera sitt hållbarhetsarbete. Genom att höja kraven på leverantörer och sätta tydliga mål för att minska sin miljöpåverkan tar RCS steg mot en mer hållbar framtid.

RCS rapporterar en ökning av omsättningen under 2023, trots utmaningar på marknaden. Med en total omsättning på 756 miljoner kronor och en försäljning i butikerna som överträffar tidigare rekordår visar RCS på en stark återhämtning. VD Anna Wallenberg uttrycker optimism inför framtiden och planerar för fortsatt expansion under 2024.

VD Anna Wallenberg | Foto Pressbild

Samtidigt intensifierar RCS sitt hållbarhetsarbete med tydliga åtgärder för att minska sin miljöpåverkan. En ny villkorsbilaga till bolagets uppförandekod ställer krav på leverantörer att fasa ut riskråvaror som palmolja och traditionella cigaretter. Genom att koppla hållbarhetsdata med finansiell information kan RCS identifiera områden där de kan göra störst skillnad och sätta mål för att minska sin miljöpåverkan.

HR- och hållbarhetsdirektör Linnéa Borgström betonar vikten av att leda den hållbara omställningen i branschen och prioritera innovation för att nå ambitiösa klimatmål. Pressbyråns living lab, PBX, fungerar som en plattform för att utforska nya hållbara lösningar, och under 2023 lanserades flera nya produkter med fokus på hållbarhet.

RCS har även satt långsiktiga mål för att minska sina totala utsläpp och arbetar aktivt med att rädda matsvinn genom samarbete med Karma. Dessutom fortsätter RCS sitt arbete för ökad jämställdhet, mångfald och inkludering i organisationen.

”Vi vill leda den hållbara omställningen i vår bransch. Genom vår uppförandekod går vi längre än vad som krävs av oss och använder den som ett verktyg för att leda en förändring på marknaden tillsammans med våra leverantörer.” – Linnéa Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör för RCS.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil