Tillfälligt portad från Systembolaget

Arkivbild MostPhotos
Systembolaget, en viktig del av den svenska alkoholpolitiken, har strikta regler för vilka som får handla alkohol i deras butiker. För att få köpa måste man vara minst 20 år och nykter samt undvika misstanke om att man köper åt någon annan. Men vad händer om dessa regler inte följs?

Systembolaget har rätt att neka inträde till personer som visar upprepade trakasserier, hot eller våld mot deras personal. Det kan resultera i ett tillfälligt tillträdesförbud som kan vara i kraft under högst ett år.

Detta förbud kan även gälla personer över 20 år som är nyktra och avsiktligt handlar för sig själva. Tillträdesförbudet infördes år 2021 som en åtgärd för att öka säkerheten för både personal och kunder.

Det är viktigt att notera att tillträdesförbudet inte kan utfärdas för personer under 15 år och att det endast tillämpas vid allvarliga överträdelser av beteenderegler.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil