Toms längtan efter hemlandets pajer

Tom och Vickan Simpson NZ pies | Foto Pressbild
En kärlekshistoria i Nya Zeeland har resulterat i att nyzeeländska pajer nu finns tillgängliga i Sverige. När Tom Simpson landade i Sverige med sin svenska flickvän väcktes en längtan – längtan efter att återigen smaka på en äkta, nyzeeländsk paj.

En paj med krispigt skal och fyllning i sann kiwi*-stil. Det var då Tom började baka sina egna pajer på småskalig nivå. Idag driver han ett bageri och säljer pajer i svenska mataffärer över hela landet.

”Det är fantastiskt att kunna njuta av paj igen och samtidigt känns det extra roligt att introducera det nyzeeländska köket vid svenska matbord”, säger Tom Simpson, grundare av NZ Pies.

För nyzeeländare är det få saker som slår en riktig nyzeeländsk paj, förutom kanske rugby och pavlova. En sådan paj ska vara saftig med en generös fyllning, perfekt att äta med händerna eller som en komplett måltid tillsammans med en fräsch sallad. När Tom Simpson kom till Sverige med sin partner Vickan, saknade han pajerna från hemlandet så mycket att han började baka egna och sålde dem på festivaler och sportevenemang.

Svenskarna föll för hans pajer, och Tom insåg att det var dags att utvidga sin verksamhet. Idag bakas nyzeeländska pajer i bageriet i Katrineholm för distribution till matbutiker över hela Sverige. Sortimentet omfattar fyra olika typer av pajer.

*Kiwis – personer från New Zealand. Namnet kommer från den lilla kiwifågeln som inte kan
flyga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil