Tre kedjor har lämnat gallerian

MVG i Umeå | Foto: Pressbild
Tre tunga kedjor har på kort tid lämnat MVG-gallerian i Umeå som har det tufft men förlänger andra hyreskontrakt och satsar på en popup-butik.

I mitten av januari hade Teknikmagasinet slagit igen sin butik i MVG-gallerian. Samtidigt lämnade Akademibokhandeln gallerian och 13 februari försvann Hemtex, som istället öppnade i en ny lokal längs gågatan i Umeå.

Tunga tapp för gallerian men Malin Edfors, förvaltare hos Diös som äger fastigheten, försöker hålla modet uppe.


– Visst är det tråkigt, men jag upplever det ändå positivt i gallerian. Vi har förlängt kontrakten med flera av våra andra större hyresgäster, säger Edfors till vk.se.

Några nya hyresgäster finns inte till de tre lokaler som blivit tomma men en smyckesbutik, Stajla, ska öppna en tillfällig butik i en av de aktuella lokalerna.

Malin Edfors hos Diös ser positiva tecken i skyn trots de tomma lokalerna.


– Jag tycker det är positivt. Visst har pandemin gjort sitt, nya gallerior och köpcentra har rört om och köpbeteenden förändras, men nu märks det att folk är ute på stan igen. Det är full fart på restauranger och kaféer, folk vill vistas i centrum, säger Malin Edfors till vk.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil