Tre nya stjärnor till Sverige i Michelin

Pressbild: Sayan Isaksson, Nour. Fotograf: Niklas Nyman

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

När Guide Michelin nu presenterar nya upplagan av guidens nordiska upplaga får två nya restauranger två stjärnor och tre svenska sin första.

Två nya restauranger får två Michelin-stjärnor, elva nya får sin första – tre av dem är svenska – och fem restauranger får Michelins gröna stjärna för hållbar gastronomi.

I Sverige får följande tre restauranger sin första Michelin-stjärna – och Michelin-folket förklarar här varför:

I halländska Torup, närmare bestämt i Rydöbruk ligger restaurang Knystaforsen. Den är inredd i ett gammalt sågverk vackert beläget mellan floden och skogen. Där sätter man naturen i centrum i allt man gör från exceptionella lokala ingredienser till skicklig kokkonst över öppen eld. Kökschef Nicolai Tram serverar även en rätt utomhus runt lägerelden.

I Stockholm, tilldelas Nour en stjärna. Kocken Sayan Isaksson hedrar sina rötter genom att kombinera asiatiska inslag med svenska ingredienser på ett originellt sätt.I Stockholm får Adam & Albin en stjärna. Kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnade för sex år sedan. De erbjuder en högst personlig upplevelse med de två kockarna som lägger till en smula teater genom att färdigställa rätterna vid gästernas bord och berätta om hur rätten ursprungligen skapades utan att spara på intrikata detaljer.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.