Tre trender som ska prägla detaljhandeln

Foto MostPhotos
Techbolaget Nexer Group presenterar i en ny rapport hur man tror techutvecklingen kommer att förändra detaljhanden fram till år 2035.

De åsikter som lyfts fram i rapporten är av stor vikt för hur företag ska stå sig i rådande lågkonjunktur samt hur man bör agera i en snabbt föränderlig värld med nya hållbarhetskrav, teknikutveckling och automatisering.

Inflation och ökade räntekostnader ger mindre pengar i plånboken, vilket begränsar människors konsumtionsutrymme. För handeln innebär det minskad omsättning och lägre marginaler, vilket resulterar i stora ekonomiska utmaningar som tvingar bolag till konkurs, konstaterar Nexer Group.

Man påpekar att Internationella valutafonden förutspår att en tredjedel av de globala ekonomierna kommer att befinna sig i lågkonjunktur under 2023.

Samtidigt fortsätter den tekniska utvecklingen i rasande fart och medför stora förändringar inom detaljhandeln.

– Man kan säga att vi befinner oss mitt i den tredje detaljhandelsrevolutionen som kännetecknas av AI, automatisering och socialt engagemang. Det ekonomiska läget har och kommer att fortsätta skapa utmaningar för detaljhandeln, säger Nexer Groups Caroline Thorén.

– Att förstå de förändringar som sker inom handeln och snabbt implementera nya teknologier som skapar framgångsrika affärskoncept kommer att bli avgörande för företags lönsamhet och överlevnad, tillägger hon.

Tre stora förändringar som kommer prägla detaljhandeln framåt, enligt Nexer Group
1. Högre krav på regenerativ och hållbar detaljhandel
2. Konsumenten är den nya marknadsplatsen
3. AI som din högra hand

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil