[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Tur och retur för Coop i Flen

Coop köper två av Matpiratens butiker, de i Flen och Katrineholm och återkommer därmed i Flen till den lokal där Coop Extra tidigare låg.

CBS, Coop butiker och stormarknader, har köpt Matpiratens butiker i Flen och Katrineholm.
Man ska inledningsvis i stort behålla sortimentet och sedan lägga Coops sortiment till utbudet steg för steg.

– Det har varit en fantastisk resa att bygga upp dessa butiker och nu känns det extremt rätt att fortsätta utvecklingen tillsammans med Coop som nya ägare. Planen för butikerna kompletteras nu genom att Coop tillför ett intressant nytänk med omtanke om vad som har fungerat hittills och med kundernas behov och önskemål i fokus, säger Patrik Wirlén, grundare och ägare till Matpiraterna.

Patrik Wirlén kommer att fortsätta driva båda butikerna resten av året innan de 16 januari övergår till CBS. 
Samtliga medarbetare har erbjudits att stanna kvar i bolaget.

– Matpiraten-butikerna är välskötta och omtyckta av kunderna, vilket gör det extra roligt att komma in som nya ägare. Både Flen och Katrineholm är spännande områden som vi tror mycket på och där vi gärna fortsätter att vara en aktiv del i resan att vidareutveckla det lokala serviceutbudet, säger Meta Persdotter, vd på CBS, i en kommentar.

Matpiraten öppnade butiken i Flen för nästan exakt ett år sedan och en poäng i sammanhanget är naturligtvis att det skedde i lokaler som tidigare Coop Extra funnits i.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil